fbpx

Νίκη με νοκ-άουτ για τον Ντέιβις και… 29-0! (vid)

Νίκη με νοκ-άουτ για τον Ντέιβις και… 29-0! (vid)

Ο Τζερβόντα Ντέιβις ήταν ο μεγάλος νικητής της μάχης απέναντι στον Ράιαν Γκαρσία για τα ελαφρά βάρη (-61.2κ.) στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας. Ο 28χρονος Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα στον 7ο γύρο με νοκ-άουτ, ανεβάζοντας έτσι το προσωπικό του ρεκόρ σε 29-0-0, έχοντας και 27 νοκ-άουτ. Από την άλλη, για τον 24χρονο Γκαρσία αυτή ήταν η πρώτη επαγγελματική ήττα, με το ρεκόρ του να διαμορφώνεται σε 23-1-0.

https://twitter.com/MahfuzCOYI16/status/1649985692687114242

Μέχρι τα μισά του δεύτερου γύρου ο Γκαρσία έμοιαζε να ακολουθεί ένα πιο σωστό τακτικό πλάνο, διατηρώντας σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό του, όμως σε μία στιγμή άλλαξαν όλα. Ένα αριστερό κόντρα χτύπημα άπερκατ του Ντέιβις έριξε νοκ-ντάουν τον Γκαρσία, ο οποίος μπορεί να σηκώθηκε εύκολα, αλλά σε όλο το υπόλοιπο της μάχης εμφανίστηκε πολύ πιο διστακτικός, με αποτέλεσμα να χάνει τους επόμενους γύρους στα σημεία.

Η έλλειψη δυνάμεων του Γκαρσία -λόγω μην επαρκούς επανενυδάτωση μετά το ζύγισμα, όπως προέβλεπε ο όρος του συμβολαίου- έγινε εμφανής… κατευθείαν στο νοκ-άουτ του 7ου γύρου. Ένα φαινομενικά μέτριας δύναμης χτύπημα του Ντέιβιτς στα πλευρά του Γκαρσία οδήγησε τον τελευταίο στα γόνατα, δίχως να μπορέσει να ξανασηκωθεί.

Για τον Γκαρσία αυτό μοιάζει ως το “αντίο” του από τα ελαφρά βάρη, με τον 24χρονο Αμερικανό να σχεδιάζει να ανεβεί μία κατηγορία ψηλότερα. Στον αντίποδα, ο Ντέιβις έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση διεκδίκησης των παγκόσμιων ζωνών στην κατηγορία, που αυτή τη στιγμή ανήκουν στον Ντέβιν Χάνεϊ, αλλά θα τεθούν υπό διεκδίκηση κόντρα στον Βασίλι Λοματσένκο στις 20 Μαΐου. Στο μονοπάτι της διεκδίκησης βρίσκεται όμως και ο Γιώργο Καμπόσος, οπότε μία αναμέτρηση του Ελληνοαυστραλού με τον Ντέιβις στο μέλλον δεν είναι απίθανη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά