fbpx

Ζάγκρεμπ 2023: Έγραψε ιστορία ο Καγιάλπ (vid)

Ζάγκρεμπ 2023: Έγραψε ιστορία ο Καγιάλπ (vid)

Ο Ρίζα Καγιάλπ έφτασε τα 12 χρυσά μετάλλια καριέρας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης στο Ζάγκρεμπ.

 Με την επίδοση αυτή ο 33χρονος Τούρκος ισοφάρισε την επίδοση του τριπλού «χρυσού» Ολυμπιονίκη Αλεξάντρ Καρέλιν, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την ΕΣΣΔ και τη Ρωσία. Ο Καγιάλπ, κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων, πήρε τον τίτλο στην κατηγορία -130 κιλών νικώντας στον τελικό τον Σαμπάχ Σαλέχ Σαριάτι από το Αζερμπαϊτζάν με 2-1. Μαζί τους στο βάθρο με τα χάλκινα μετάλλια βρέθηκαν ο Νορβηγός Όσκαρ Μάρβικ και ο Γεωργιανός Γιακόμπι Καγιάγια.

Ο Γεωργιανός Λέρι Αμπουλάτζε υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα -63 κιλά νικώντας 5-1 τον Αζέρo Ταλέχ Μαμάντοφ ενώ ο Αρμένιος Χριάτσια Πογκοσιάν πήρε το πρώτο χάλκινο μετάλλιο με τον Βούλγαρο Άμπου Αμάεφ να τον ακολουθεί στο βάθρο.

Ο Ούγγρος Ίστβαν Τάκατς συνέχισε το αήττητο σερί του μέσα στο 2023 φτάνοντας τις 15 νίκες αυτή τη φορά με 5-2 στον τελικό των -87 κιλών απέναντι στον Τούρκο Αλί Τσενγκίζ. Τα χάλκινα μετάλλια πήγαν στον Γεωργιανό Λάσα Γκομπάτζε και τον Βούλγαρο Σέμεν Νόβικοφ.

Ο Αρμένιος Μάλχας Αμογιάν πήρε τον τίτλο στα -77 κιλά απέναντι στον Σέρβο Βίκτορ Νέμες με 7 δευτερόλεπτα να απομένουν ενώ ο Τούρκος Γιουνούς Μπασάρ και ο Ούγγρος Ζόλταν Λεβάι πήραν τα χάλκινα μετάλλια.

Τέλος, ο Τούρκος Αντέμ Ουζούν πήρε τον τίτλο στην κατηγορία – 55 κιλών νικώντας στον τελικό με 11-3 τον Αζέρο Ελντανίζ Αζιζλί με τον Γεωργιανό  Νουζγκάρι Τσουρτούμια και τον Ρουμάνο Ντένις Φλόριν Μιχάι να παίρνουν από ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά