fbpx

1ο Κύπελλο Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο

1ο Κύπελλο Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Κύπελλο Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο την Κυριακή 7 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο του Μετς.
Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρόλο που το άθλημα στην χώρα μας είναι ακόμα σε αρχικό τεχνικά επίπεδο, το θέαμα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, από το ζήλο των αθλητών για νίκη αλλά και από αρκετές θεαματικές λαβές και ρίψεις. Οι αγώνες πρόσθεσαν εμπειρία σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, αλλά κυρίως στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στα European Games που διοργανώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στις 24-25 Ιουνίου 2023.

Η διοργάνωση από την νεοσύστατη ομοσπονδία, καθώς και ο επαγγελματισμός του σώματος διαιτησίας έδωσαν ένα άρτιο αποτέλεσμα, αφήνοντας ευχαριστημένους τόσο τους αθλητές και τα σωματεία που συμμετείχαν όσο και τους θεατές που παρευρέθηκαν στους αγώνες.

Φαίνεται ότι η ομοσπονδία έχει βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το άθλημα, έχοντας ένα πλούσιο αγωνιστικό και προπονητικό καλεντάρι έως το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί το καλοκαιρινό προπονητικό camp που θα διοργανωθεί τον Ιούλιο και μπορούν να συμμετέχουν τόσο τα υπάρχοντα όσο και τα δυνητικά μέλη της ομοσπονδίας, η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στα European Games στο τέλος του Ιουνίου, όσο και η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σούμο τον Οκτώβριο του 2023.
Ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σούμο, κ. Παπαδόπουλος Γρηγόρης, πυροδότησε άλλη μια βόμβα και επιφύλαξε μια έκπληξη για τους παρευρισκόμενους της ημέρα τον αγώνων κυπέλλου, ανακοινώνοντας ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο ψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σούμο να είναι η διοργανώτρια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σούμο, τον Μάιο του 2024, στις κατηγορίες U21, U23 και Senior. Κάτι που αποδεικνύει την σκληρή δουλεία, αλλά και την Πανευρωπαϊκή αναγνώριση της ομοσπονδίας, στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά