fbpx

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρομέρο με… διαιτητικό σφάλμα! (vid)

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρομέρο με… διαιτητικό σφάλμα! (vid)

Ο Ρολάντο Ρομέρο νίκησε τον Ίσμαελ Μπαρόζο με TKO στον 9ο γύρο του μεταξύ τους αγώνα, κατακτώντας έτσι και τη ζώνη WBA στην κατηγορία σούπερ ελαφρών βαρών (-63.5κ.). Αυτή η φράση θα μπορούσε από μόνη της να αναφέρει το βασικό γεγονός της μάχης του Αμερικανού με τον Βενεζουελάνο στο ρίνγκ του Λας Βέγκας, ωστόσο αυτό το γεγονός προέκυψε έπειτα από μία οφθαλμοφανώς λανθασμένη διαιτητική απόφαση.

Συγκεκριμένα, στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του 9ου γύρου, οι δύο πυγμάχοι αντάλλαζαν γροθιές σε μία ουδέτερη γωνία, με τον Μπαρόζο να έχει σηκωθεί από νοκ-ντάουν λίγο νωρίτερα στον ίδιο γύρο. Ενόσω ήταν σε εξέλιξη η ανταλλαγή χτυπημάτων, ο διαιτητής Τόνι Γουίκς ξαφνικά μπήκε ανάμεσα στους δύο πυγμάχους σε μία στάση για να προστατεύσει τον Βενεζουελάνο και έδωσε νοκ-άουτ υπέρ του Αμερικανού. Η ενέργεια αυτή ήταν εμφανώς λανθασμένη, προξενώντας και την αντίστοιχη έκρηξη στη γωνία του Μπαρόζο.

Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα ο 40χρονος Μπαρόζο προηγούταν στα σημεία βάσει του σκορ που κρατούσαν και οι τρεις κριτές, ενώ ο Βενεζουελάνος είχε και ένα υπέρ του νοκ-ντάουν στον 3ο γύρο. Πάντως, με αυτόν τον άκρως συζητήσιμο τρόπο ο Ρομέρο κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν παγκόσμιο τίτλο, διαμορφώνοντας το ρεκόρ του σε 15-1-0.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά