fbpx

Παρίσι 2024: Υπέρ της συμμετοχής των Ρώσων ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας

Παρίσι 2024: Υπέρ της συμμετοχής των Ρώσων ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας

Ο Στεφάν Νομί εξέφρασε την επιθυμία να δει την συμμετοχή των Ρώσων τζουντόκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 Συνολικά 17 αθλητές από τη Ρωσία πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, στο Κατάρ, μετά την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, της IJF, να επιτρέπει την συμμετοχή τους υπό καθεστώς ουδετερότητας.

 Το αν οι αθλητές από τη Ρωσία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι παραμένει αβέβαιο με την Ουκρανία να έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε μποϊκοτάζ σε περίπτωση που Ρωσία και Λευκορωσία θα κάνουν την εμφάνισή τους.

«Θα ακολουθήσουμε την απόφαση της ΔΟΕ, αυτό είναι το πιο σημαντικό επειδή η μεγάλη πλειοψηφία είναι θετική», είπε ο Νομί. «Πιστεύω ότι σημαντικό για τους αθλητές από όλο τον κόσμο να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεν θέλουμε να είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Δεν αποφάσισαν να κάνουν πόλεμο οπότε ήταν καλό για εμάς που τους είδαμε να αγωνίζονται στη Ντόχα. Το τζούντο αποτελεί μία μεγάλη οικογένεια και τους θέλουμε στο Παρίσι. Θέλουμε όλες τις χώρες να αγωνιστούν εκεί και για εμάς είναι πολύ σημαντικό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά