fbpx

Ύψιστη αναγνώριση για τον Μιχάλη Μουρούτσο

Ύψιστη αναγνώριση για τον Μιχάλη Μουρούτσο

Μια ακόμα, τεράστια, αναγνώριση ήρθε για τον Ολυμπιανίκη Μιχάλη Μουρούτσο, καθώς σε μια μεγαλοπρεπή τελετή βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αθλητής Τάε Κβον Ντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, οπότε είχε κατακτήσει και το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο.

Κι επειδή καμιά φορά είναι καλύτερα να τα λένε οι πρωταγωνιστές, δια στόματος Μιχάλη Μουρούτσου: Μια πολύ μεγάλη αναγνώριση για το πρόσωπο μου έρχεται από την ανώτερη αρχή του αθλήματος μου, την παγκόσμια ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της, διοργάνωσε μια πολύ μεγάλη τελετή, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι Άντρες και Γυναίκες από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Σίδνεϊ 2000, όπου συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το Τάε Κβον Ντο μέχρι και το Τόκιο 2021.

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με το Τάε Κβον Ντο παγκοσμίως.

Από αυτούς 100 αθλητές προκρίνονται στους Ολυμπιακούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες και 32 αθλητές και αθλήτριες κρεμούν στο στήθος τους το Ολυμπιακό μετάλλιο.

4 Άνδρες και 4 Γυναίκες κατακτούν το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

2 από αυτούς, ένας Άνδρας και μια Γυναίκα παίρνει τον τίτλο του καλύτερου αθλητή και της καλύτερης αθλήτριας από κάθε Ολυμπιακούς αγώνες.

Πραγματικά δεν έχω λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματα που έχω,για την τεράστια τιμή να ανακηρυχθώ ο καλύτερος αθλητής Τάε Κβον Ντο των Ολυμπιακών αγώνων Σίδνεϊ 2000.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας εξοχότατο Dr Choe και όλο το Συμβούλιο καθώς και την ειδική επιτροπή για αυτή την μεγάλη τιμή και αναγνώριση

Θέλω να αφιερώσω την διάκριση αυτή καθώς και το βραβείο που πήρα στην οικογένεια μου, στον Δάσκαλο μου, στην οικογένεια του ελληνικού Τάε Κβον Ντο και στην μνήμη του αδικοχαμένου αδελφικού μου φίλου Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Θα κλείσω με κάτι που μου έμαθε ο Δάσκαλος μου Αθανάσιος Πραγαλός και σήμερα είναι το μότο της ζωής μου. Όλα τα όνειρα πραγματοποιούνται αρκεί να τα κυνηγάς”

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά