fbpx

Παγκόσμιο – Μπακού: Ρίχονται στη “μάχη” Σαρβανάκη, Δεληδημήτρη και Ραψομανίκης

Παγκόσμιο – Μπακού: Ρίχονται στη “μάχη” Σαρβανάκη, Δεληδημήτρη και Ραψομανίκης

Η Θένια Σαρβανάκη, η Αναστασία Δεληδημήτρη και ο Διονύσης Ραψομανίκης ρίχνονται την Τρίτη (30/5) στη μάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τάε κβον ντο, που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η δευτεραθλήτρια κόσμου που είχε εντυπωσιάσει πέρσι στη Γουαδαλάχαρα κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 62 κιλά, φέτος έχει ανέβει στην Ολυμπιακή κατηγορία των 67 κιλών.

Στην κατηγορία συμμετέχουν 48 αθλήτριες και η Σαρβανάκη ξεκινά τους αγώνες με αντίπαλη την 24χρονη Τζάσμιν Άντερσεν (2023) που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μέσα στο 2023. Σε περίπτωση πρόκρισης, η Σαρβανάκη θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας, τη Γαλλίδα Βιετ Ενίν, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη. Στα προημιτελικά, εκεί όπου θα κριθεί και η είσοδό της στα μετάλλια, επικρατέστερη για να προκριθεί είναι η Σολτέρο από το Μεξικό, η οποία είναι κάτοχος του τίτλου από τη διοργάνωση που έγινε το 2022 στην πατρίδα της.

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή της δεύτερης μέρας, είναι η Αναστασία Δεληδημήτρη στα 73 κιλά. Στην κατηγορία συμμετέχουν 33 αθλήτριες και στον γύρο των “32” η Δεληδημήτρη έχει κληρωθεί με την θα αντιμετωπίσει την Κανσέλ Ντενίζ από το Καζακστάν. Στον γύρο των “16” επικρατέστερη αντίπαλός της θα είναι η Σελμαν από τον Λίβανο (Νο-14 στο ταμπλό). Στα προημιτελικά, εκεί όπου θα κριθεί και η είσοδό της στα μετάλλια, επικρατέστερη για να προκριθεί είναι η Γερμανίδα Γιάνα Σνάιντερ.

Στην κατηγορία των 58 κιλών συμμετέχει ο Ραψομανίκης και άλλοι 70 αθλητές και είναι το Νο-8 του ταμπλό. Στον γύρο των “64” θα αντιμετωπίσει τον Αλβανό Μερντανάι, ενώ επικρατέστερος αντίπαλό τους στον γύρο των “32” θα είναι ο Ιορδανός Αλταριρέχ. Λογικά η είσοδός του στα προημιτελικά θα περάσει από τον Ντιακίτε (Ακτή Ελεφαντοστού), ενώ επικρατέστερος αντίπαλός του για την πρόκρισή του στα ημιτελικά είναι ο Ιταλός Ντελ Αγκουίλα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά