fbpx

Η Ελβετική Ομοσπονδία φεύγει από την ΙΒΑ

Η Ελβετική Ομοσπονδία φεύγει από την ΙΒΑ

Μετά την αποχώρηση της Ομοσπονδίας των ΗΠΑ από την ΙΒΑ, ήρθε και η σειρά της ελβετικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας να ανακοινώσει την αποχώρηση της. 

Με ανακοίνωση της η ίδια η Διεθνής Ομοσπονδία (ΙΒΑ) ενημέρωσε για το γεγονός, δια στόματος του Γενικού Γραμματέα και Διευθύνοντα Σύμβουλου της, Γιώργου Γερόλυμπου. 

«Με βαθιά λύπη η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA) επιβεβαιώνει τη λήψη της παραίτησης της SwissBoxing από την 1η Ιουνίου 2023.

Η ελβετική διοργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε για το νεοσύστατο όργανο της πυγμαχίας για να γίνει το δεύτερο μέλος της μετά την Πυγμαχία των ΗΠΑ και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει οδηγήσει σε ούτε ένα μετάλλιο για το έθνος.

Το παράδειγμα που έθεσε το πρώην μέλος του IBA, USA Boxing, άφησε τους αθλητές τους χωρίς την ευκαιρία να αγωνιστούν και να κερδίσουν τίτλους και να κερδίσουν χρήματα για να υποστηρίξουν την αγάπη τους για το άθλημα και το κόστος ζωής που απαιτείται για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Βλέπουμε τώρα το SwissBoxing να κάνει το ίδιο λάθος και είναι σαφές ότι αυτοί οι διαχειριστές δεν σκέφτονται μπροστά και έχουν παρωπίδες που τους εμποδίζουν να δουν την πλήρη εικόνα. Η ένταξη στην IBA είναι προνόμιο, όχι δικαίωμα, όπου η IBA και η Εθνική της Ομοσπονδία σκοπεύουν να οικοδομήσουν ένα ευημερούν μέλλον για όλη την οικογένεια της πυγμαχίας που απαιτεί αμοιβαία δέσμευση»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά