fbpx

Κανονικά το Παγκόσμιο Grappling στη Βαρσοβία, η Ελληνική αποστολή U17 αναχωρεί

Κανονικά το Παγκόσμιο Grappling στη Βαρσοβία, η Ελληνική αποστολή U17 αναχωρεί

Η United World Wrestling αποφάσισε να αναδιαθέσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης U20 2023 στο Αμμάν της Ιορδανίας. Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου.

Τηρώντας τους κανονισμούς της UWW, οι οποίοι απαιτούν από τον διοργανωτή να διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών, χωρίς διακρίσεις βάσει διαβατηρίου ή άλλων κριτηρίων, και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η UWW αναγκάστηκε να βρει εναλλακτικό οικοδεσπότη αφού η Πολωνία απέτυχε να εξασφαλίσει το ίδιο. Το πρόβλημα ήταν η άρνηση της Πολωνίας να εκδώσει βίζες για Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές παρά την σχετική απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η UWW μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ενέκρινε το Αμμάν της Ιορδανίας ως νέο οικοδεσπότη. Η Ομοσπονδία Πάλης της Ιορδανίας επιβεβαίωσε ότι θα χορηγήσει βίζα σε όλες τις χώρες, διασφαλίζοντας την ομαλή διαδικασία συμμετοχής των αθλητών.

Ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 θα αλλάξει τοποθεσίες, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα της Πολωνικής Ομοσπονδίας Πάλης να διατηρηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling στη Βαρσοβία όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σε μία προσπάθεια να μετριαστεί το κόστος σε κύρος και οικονομικό. To Παγκόσμιο του Grappling θα ξεκίναγε αμέσως μετά της Πάλης

Ο Άρης Παντελίδης με τους αθλητές του

Οι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν στην κατηγορία U17. Αξιοσημείωτο ότι από τους 5 αθλητές της αποστολής οι 3 είναι από Αλεξανδρούπολη, Ανδρέας Παντελίδης, Ηλίας Τσακαλίδης, Δαυίδ Γκαρντιάν και το Σύλλογο Άγιος Δημήτριος Αλεξανδρούπολης. Ο Γιάννης Κούτρας από την Λαμία, και ο Κρητικός Στέφανος Βαβίλης συμπληρώνει την πεντάδα των νεαρών αθλητών μας. Ο Άρης Παντελίδης θα συνοδεύσει την αποστολή με την ιδιότητα του προπονητή μαζί με τον Βαγγέλη Κούτρα, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής στην διοργάνωση.

Σε ένα άθλημα απαιτητικό και δυναμικό όπως η πάλη, η μικρή πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών της εθνικής ομάδας. Τα παιδιά μας συμμετέχουν, αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου και γίνονται παράδειγμα προς μιάμιση και για άλλους νέους της πόλης μας, με αποτέλεσμα να ασχολούνται περισσότερα παιδία με τον Αθλητισμό” μας δήλωσε ο Άρης Παντελίδης λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά